Ghid pentru soferii eco

Guvernul italian incearca sa reduca emisiile de carbon cu ajutorul conducatorilor auto. Autoritatile de la Roma vor sa stimuleze un comportament zilnic responsabil al automobilistilor, care sa contribuie la reducerea poluarii.
reducerea poluarii in trafic
Ghidul, prevazut de o directiva europeana, prezinta datele consumurilor din diferite tipuri de transport – urban, extraurban si mixt – si al emisiilor tuturor modelelor de automobile in vanzare cu incepere din 31 martie 2008, precum si o scara gradata a marcilor care emit mai putina anhidrida carbonica, impartite in functie de alimentarea pe benzina sau motorina.

„In prezent, cand pretul carburantilor este mare, la fel ca si cerinta de a reduce poluarea, fiecare sofer poate contribui la reducerea risipei de carburant”, a declarat ministrul italian pentru dezvoltare economica, Claudio Scajola, citat de ziarul „L”Opinione”.

Un comportament responsabil, spun autoritatile italiene, previne accidentele rutiere si determina economii de pana la 10-15% din consum, ceea ce echivaleaza cu o reducere a cheltuielilor pentru carburanti cu circa 150 de euro pe an.

Sfaturi pentru reducerea poluarii

Iata cateva recomandari din ghid: dupa pornirea motorului este indicat sa se plece imediat; accelerati cu blandete, gradual, nu violent, pastrati o viteza moderata si pe cat posibil uniforma; evitati sa franati brusc si schimbarile de viteza inutile, stingeti motorul la semafoare si de fiecare data cand este posibil; schimbati uleiul la momentul potrivit, mentineti presiunea in cauciucuri; demontati suportul de schi si cutiile pentru portbagajul aerian.

Sursa: Adevarul

Articolul precedentIncalzirea Globala
Articolul următorGuvernul a modificat Codul Silvic

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente