GLASTON: GPD – forum de discutii despre sustenabilitate

GLASTON: GPD – forum de discutii despre sustenabilitate

„Termenul «verde», ce presupune ecologia, nu reprezinta o noutate absoluta pentru industria sticlei, insa constientizarea protectiei mediului a extins gama de aplicatii a vitrajelor in constructii. Astfel, acestea sunt folosite preponderent de arhitecti pentru configurarea unor suprafete transparente cu dimensiuni cat mai mari, care sa permita accesul luminii naturale in incintele imobilelor actuale si ale viitorului, insa functiunea respectiva nu este singura posibila.

Practic, sticla instalata in cadrul cladirilor poate contribui atat la economia de energie, cat si la generarea acesteia (cum este cazul caselor active). De vreme ce materialul este 100% reciclabil, poate fi folosit in mod proactiv pentru reducerea emisiilor de bioxid de carbon in atmosfera, prin diminuarea semnificativa a amprentei de carbon specifice constructiilor, generata de scaderea consumului de energie termica si a celui specific conditionarii aerului din incinte.

La randul lor, pentru a contribui la indeplinirea exigentelor actuale si potentiale ale pietei, specialistii Glaston dezvolta permanent solutii tehnologice superioare din punct de vedere al eficientei energetice, asigurate firmelor ce urmaresc sa proceseze elemente vitrate de inalta calitate. In calitate de organizator al conferintei Glass Performance Days (GPD), care constituie unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de prelucrare a sticlei, Glaston ocupa unul dintre primele locuri in topul societatilor preocupate de identificarea solutiilor ce impiedica transformarea ireversibila a climei. GPD reprezinta un forum real de discutii despre sustenabilitate, de vreme ce in cadrul acestuia se propun solutii inovatoare pentru domeniul vitrajelor arhitecturale si cel al aplicatiilor ce presupun utilizarea energiei solare (panouri fotovoltaice)”, se arata in documentele de sustenabilitate elaborate de managerii firmei. Informatii suplimentare, la www.glaston.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente