Gone Wild, film documentar despre puterea naturii, va fi prezentat la Cinemateca Astra Film Sibiu

Gone Wild, film documentar despre puterea naturii, va fi prezentat la Cinemateca Astra Film
Gone Wild, film documentar despre puterea naturii, va fi prezentat la Cinemateca Astra Film
“Gone Wild” sau “Cai salbatici”, de Dan Cureanu, este o poveste dramatica despre coabitarea dintre om si natura, o poveste despre omul care este subordonat puterii naturii.

Dincolo de aparenta unui documentar despre animale care traiesc in salbaticie, filmul prilejuieste o experienta antropologica profunda si releva cu subtilitate fragilitatea mult contestata a ecosistemului nostru.

In labirintul de ape care da nastere Deltei Dunarii pe teritoriul Romaniei se afla cea mai mare zona mlastinoasa a Europei, un paradis pierdut, adapostind o diversitate de plante si animale. Cei mai noi locuitori ai sai sunt caii, lasati sa alerge liber aici cu peste 20 de ani in urma. Lupta si dificultatile lor sunt urmarite prin ochii lui Ivan, un baiat din sat, care s-a atasat puternic de aceste animale.

Dan Curean a reusit sa surprinda momentul pierderii inocentei, cand binele si raul se aseaza pe pozitii antagonice. Cai salbatici este un film profund cinematic, cu imagini memorabile din Delta Dunarii, care evoca salbaticia si fragilitatea unui loc unde oamenii sunt subordonati puterii naturii.

Filmul este distins cu premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar, competitia EcoCinematorgrAFF 2012 si va fi prezentat joi, 11 aprilie, de la ora 18,00 la Cinemateca Astra Film din Piata Huet nr 12, in sala Studio.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente