Gradina Zoologica din Onesti ar putea fi salvata

Intre Ministerul Mediului si Primaria Onesti se poarta discutii pentru a se gasi solutii pentru salvarea Gradinii Zoologice din municipiul de pe Trotus.

O prima solutie ar fi pastrarea unui numar mic de animale, pentru ca spatiul existent sa corespunda normativelor europene. “Avem in continuare grija de toate animalele, dar trebuie sa rezolvam problema de legislatie europeana – a spus primarul Onestiului, Emil Lemnaru. Noi ne-am dori ca, in urma discutiilor pe care le avem la nivelul Ministerului Mediului, sa putem pastra animalele. In caz contrar, va trebui sa le transferam la alte gradini zoologice. S-a cam exagerat putin in legatura cu spatiul prevazut de normele europene: daca ar fi necesare hectare intregi de teren, atunci nu s-ar mai chema gradina zoologica, ci rezervatie, ceea ce e cu totul altceva. Si apoi, mai exista si circurile, unde animalele stau in custi, nu in tarcuri”.
Telenovele in lumea animala

La Gradina Zoologica din Onesti exista peste 30 de animale, cum ar fi ursii, leii, tigrii, maimutele, jaguarii, strutii etc. Fiecare are personalitatea lui, iar intre animale au loc adevarate telenovele. Asa este cazul leului “Clarence”, “regele prolific”, si al aventurii lui cu consoarta “Madona” si mai tinara “secretara”, “Siba”. Cerbul “Mitica” sparge ghivecele si maninca florile, lupul “Solo” e poreclit “fustangiul”, iar maimuta “Cikita” l-a ucis in bataie pe concubinul ei, maimutoiul “Jojo”, care era prea batrin si nu facea fata pretentiilor ei sexuale. Jaguarii “Carla” si “Romeo” sint indragostiti si se tin in “brate”, iar tigrii “Tanu”, “Tina”, “Tomi” si “Gerica” se cearta de la mincare. Mai e si porcul mistret “Bin Laden”, care face transee atunci cind rima, ursii fotbalisti “Gicu” (dupa numele lui Gica Hagi) si “Doru”, strutii “Firica” si “Firicel”, caprioarele si multe alte animale cu personalitate. Onestenii au indragit vietuitoarele si spera sa nu le piarda.

Sursa: Ziarul de Bacau

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente