Simpozion privind alunecarile de teren

alunercari-teren.jpgMasurile de prevenire a alunecarilor de teren vor contribui la imbunatatirea mediului de afaceri.

Muzeul National de Geologie va gazdui astazi lucrarile simpozionului international „Alunecarile de teren – impactul asupra mediului si societatii”. Potrivit organizatorilor, evenimentul este binevenit avand in vedere dezastrele petrecute in ultimii ani ca urmare a reactivarii sau producerii unor alunecari de teren la Ocnele Mari, Parcovaci, Seciuri, Rosia Montana. La simpozion vor participa specialisti din diverse domenii – geologie, constructii, geofizica, geografie – care pot oferi solutii integrate pentru cunoasterea, monitorizarea, prevenirea si inlaturarea efectelor alunecarilor de teren. Alunecarile de teren, care fac parte din fenomenele geologice cu potential de hazard natural, au un impact economic si social resimtit de toate comunitatile sociale si agentii economici, in conditiile in care, in Romania, alunecarile de teren au aratat vulnerabilitatea comunitatilor umane in fata acestui tip de „hazard natural”.

10.00 conferinta de presa a csspp
Hotel Intercontinental
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va prezenta primele concluzii la cinci saptamani dupa demararea sistemului de pensii private.

11.00 conferinta de presa despre omg
Radiodifuziunea Romana
Profesorul Gilles Eric Seralini, expert al Guvernului Francez si al Comisiei Europene pe probleme legate de organisme modificate genetic, va prezenta rezultate ale mai multor studii privind organismele modificate genetic (OMG) si impactul acestora asupra sanatatii oamenilor, mediului si economiei.

18.30 „grigorescu, pictor al naturii (1838-1907)”
Muzeul National de Arta
Expozitia, organizata cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la moartea pictorului, cuprinde o selectie de opere ce provin din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei.
Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *