Grasimile trans, un mister

Americanii nu stiu ce sunt grasimile trans, arata un studiu efectuat de Universitatea din Arkansas, Statele Unite ale Americii. Rezultatele sunt cu atit mai inspaimintatoare cu cit majoritatea consumatorilor se afla in pericolul de a se imbolnavi de boli cardiovsculare. Grasimile trans se gasesc in mod natural in lactate si produse din carne, dar marea majoritate se formeaza in timpul hidrogenarii partiale a uleiului vegeral care se transforma in ulei semi-solid ce se poate utiliza la o varietate de aplicatii culinare. Studiile efectuate pina in prezent arata ca aceste grasimi cresc nivelul colesterolului LDL, il reduc pe cel al HDL si pot determina aparitia bolilor cardiovasculare. Pina acum nu s-a stabilit o doza zilnica recomandata (DZR) deoarece, sustine Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA), nimeni nu a venit cu o propunere concreta pentru a stabili o cantitate potrivita din aceste grasimi trans. Cercetatorii fac apel la forurile autorizate pentru a-i informa pe consumatori cu privire la acestea si la riscurle la care se expun in urma unui consum excesiv.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *