Gratiela Gavrilescu, candidatul PLR la Ministerul Mediului, este inconjurata de afaceri dubioase

Ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, a semnat contractul pentru Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabila”
Gratiela Gavrilescu, candidatul PLR la Ministerul Mediului, este inconjurata de afaceri dubioase
Gratiela Gavrilescu, candidatul PLR la Ministerul Mediului, este inconjurata de afaceri dubioase

Dezvaluiri surprinzatoare au fost facute despre afacerile deputatului Gratielei Gavrilescu, ministrul propus la Mediu de Partidul Liberal Reformator (PLR) condus de Calin Popescu Tariceanu, in Guvernul Ponta IV, informeaza postul B1 Tv citand presa locala.

In urma cu doi ani, o firma ce apartinea cumnatului Gratielei Gavrilescu a incheiat trei contracte cu Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, in valoare totala de 300.000 de lei. Informatii surprinzatoare apar si in declaratia de avere din 2007 a parlamentarului. Acolo, Gratiela Gavrilescu preciza ca detine doua depozite in valoare de 38 de milioane de euro. Presa locala scrie insa ca, in calitate de bugetari, castigurile Gratielei Gavrilescu si ale sotului sau nu puteau depasi 15.000 de euro.

Ministrul propus al Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu a devenit deputat in decembrie 2007, ocupand pana atunci pozitia de viceprimar al Ploiestiului. Gavrilescu a fost mai intai membru al Partidului Conservator, apoi a ajuns la PNL, pentru a se alatura ulterior echipei lui Calin Popescu Tariceanu.

Prima lovitura apare in declaratia de avere din decembrie 2007 cand Gratiela Gavrilescu afirma ca detine doua depozite de 47 milioane, si respectiv 90 milioane de lei, adica 38 milioane de euro la vremea respectiva. Insa in declaratia imediat urmatoare, depusa peste sase luni, deputatul declara depozite de 4.700 de lei si 9.000 de lei.
In iunie 2008 mai apare un cont de 27.000 de euro, in conditiile in care, scrie presa locala, Gratiela Gavrilescu si sotul sau ar fi castigat, la acea vreme ca bugetari, echivalentul a aproximativ 55.000 de lei, adica 15.000 de euro. In plus, in declaratia de avere mai apar si tranzactii cu case si terenuri.
Probabil Gavrilescu se incurcase cu denominarea si acesta este motivul pentru care se intelegea ca detine o adevarata avere. Totusi nu se explica de unde a reusit sa puna 12.000 de euro de-o parte, avand in vedere ca familia ei castiga 15.000 sau care sunt sumele exacte. De remarcat sunt si afacerile derulate de familia deputatului. In perioada 2012-2013, o firma ce apartinea cumnatului Gratielei Gavrilescu a incheiat trei contracte in valoare totala de peste 300 de mii de lei cu Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. In ultimii ani insa, unitatea medicala a fost subiectul mai multor scandaluri din cauza unor acte medicale dezastruoase, anunta presa locala.

Gratiela Gavrilescu a fost, in 2002, administratorul firmei Geltom SRL din Ploiesti, pe care o preda doi ani mai tarziu surorii sale. In 2006, cumnatul Gratielei Gavrilescu preia firma. Acesta muta sediului Geltom in satul Bucov. La aceeasi adresa, cu acelasi numar de telefon, isi are sediul si ARPAROM SA, unde, in prezent, administratorator este Anca Ciornea, sora Gratielei Gavrilescu. Anca Ciornea este membru in CA la Ploiesti Industrial Parc, societate a Consiliului Judetean Prahova al carei director, Fabioara Ionescu, este cercetat pentru evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul “Alexe”.

La aceeasi adresa, in Bucov unde functioneaza Geltom, firma cumnatului deputatului, este si sediul Ianvi Construct, infiintata in 2011. Unul dintre actionarii companiei este Mihaela Cristina Radu – sefa a cabinetului de parlamentar a Gratielei Gavrilescu. In primul an de la infiintare, cu doar 9 angajati, firma a realizat o cifra de afaceri de peste 2.300.000 lei. Si tot la Bucov isi are sediul Arpacor, firma unde este actionar deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *