Ponta: Parlamentul este cel care trebuie sa decida redeventele si exploatarile pe termen lung

Ponta: Parlamentul este cel care trebuie să decidă redevenţele şi exploatările pe termen lung
Ponta: Parlamentul este cel care trebuie sa decida redeventele si exploatarile pe termen lung
Ponta: Parlamentul este cel care trebuie sa decida redeventele si exploatarile pe termen lung

Parlamentul este cel care va trebui sa decida pe termen lung, pentru cel putin 10-15 ani, care este sistemul de redevente in sectorul energetic si ce fel de exploatari pot sau nu pot fi efectuate in Romania, indiferent de ce va propune Guvernul, a transmis parlamentarilor premierul Victor Ponta.

„Vom veni in fata dumneavoastra cu masuri legislative si strategice referitoare la mediu, ape, paduri si aici vreau sa spun foarte direct: Parlamentul trebuie sa decida pe termen lung, indiferent de cum va propune Guvernul, care este sistemul de redevente pentru urmatorii 10-15 ani. De asemenea, Parlamentul va trebui sa decida, pentru cel putin 10-15 ani, ce fel de exploatari se pot face si nu se pot face in Romania. Cred ca discutiile legate de exploatari de zacaminte aurifere, de gaze de sist trebuie sa primeasca un raspuns definitiv in Parlament” a spus Ponta in plenul Parlamentului, la sedinta de acordare a votului pentru noul guvern.

El a adaugat insa ca Parlamentul trebuie sa asigure independenta energetica si competitivitatea tarii in raport cu alte state.

Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este investit cu votul majoritatii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotararea Parlamentului privind acordarea votului de incredere se semneaza de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului si se inainteaza de indata Presedintelui Romaniei spre a proceda la numirea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *