Salvati bradutii de Craciun

  0
  596
  Salvati bradutii de Craciun
  Salvati bradutii de Craciun
  Salvati bradutii de Craciun
  Salvati bradutii de Craciun

  Elevii din trei clase de la Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza” au impartit fluturasi in centrul orasului, prin care i-au indemnat pe romascani sa aleaga un brad artificial de Craciun, in locul unuia natural.

  In luna decembrie se desfasoara concursul regional “Craciunul copiilor”, proiect initiat de Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza” din Roman. Scopul concursului il reprezinta dezvoltarea interesului pentru cunoasterea, transmiterea si pastrarea traditiilor si obiceiurilor de Craciun, constientizarea si educarea copiilor in spiritul unor responsabilitati umane ce vizeaza protectia mediului inconjurator.

  In cadrul acestui concurs, elevii din trei clase ale Scolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” au iesit luni, 15 decembrie, in jurul orei 11, in centrul Romanului, unde au impartit trecatorilor fluturasi cu mesajele: “Sarbatorile de iarna pot fi la fel de minunate daca veti impodobi un brad artificial in locul celui natural” si “Salvati bradutii de Craciun, cumparand brazi artificiali!”.

  braduti 02“In cadrul concursului «Craciunul copiilor», avem si o campanie cu tematica ecologica, prin care dorim sa indemnam cetatenii din municipiul nostru sa renunte la obiceiul impodobirii brazilor naturali si sa adopte o atitudine ecologica, impodobind un brad artificial. Daca vom incerca sa convingem cat mai multi parinti sa faca acest lucru, cred ca o sa avem mai multa padure si mai mult aer curat. La aceasta campanie participa elevi din clasele doamnelor invatatoare Luminita Mera, Cristina Samson si din clasa mea”, a afirmat educatoarea Ana Pavel, unul dintre organizatorii concursului “Craciunul copiilor”.

  Acest concurs cultural-artistic cuprinde trei sectiuni pentru copii si o sectiune pentru cadrele didactice. Sectiunile pentru copii sunt: concurs de creatii artistico-plastice si practice – desen, pictura si colaj, cu tema “Craciunul copiilor”; concurs de creatii literare in proza sau in versuri, cu tema “Salvati bradutii de Craciun!”; concurs de interpretare – grup vocal, cu tema “Cele mai frumoase colinde”. Inscrierea participantilor si trimiterea lucrarilor s-au facut pana pe 15 decembrie, urmand ca, in data de 21 decembrie, un juriu de specialitate sa desemneze castigatorii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.