Materialele ecologice nu sunt neaparat cele naturale, ci si cele reciclate, precum hanoracele facute din sticle de plastic topite si refolosite.

Luni dimineata covoarele rosii au fost intinse pe zapada de la New York cu ocazia Saptamanei Modei Verzi 2010. Este cel mai cunoscut eveniment de acest gen din lume care prezinta ultimele tendinte, modele si materiale pentru hainele prietenoase cu mediul.

Si vedetele isi fac din ce in ce mai cunoscute preferintele pentru hainele eco, avandu-l drept exemplu pe Jason Mraz, care a aparut la premiile Grammy imbracat intr-un costum din plastic reciclat.

Ce este moda eco?

Hainele “verzi” sunt realizate din materiale naturale – organice sau pre-organice. Materialele pre-organice sunt, de exemplu, bumbacul sau lana care vin dintr-un loc care nu a primit certificare organica inca.

Moda eco se refera insa si la “upcycling”. Upcyclingul este procesul de a lua obiecte vechi sau aruncate si a le transforma in produse complet diferite. Costumul lui Jason Mraz este un astfel de exemplu.

Green Fashion Week 2010

Designerii selectati sa participe la editia de anul acesta au incorporat in creatiile lor urmatoarele criterii: materiale naturale, care nu provin de la animale, fair trade, materiale reciclate, lana produsa etic, vopseluri naturale si o amprenta mica de carbon.

Printre casele de moda eco se numara Tara St. James, Ekovaruhuset, Thieves by Sonja den Elzen, si C. Marchuska.

Prezentarile de moda sunt 100% prietenoase cu mediul, potrivit organizatorilor. Sunt eficiente energetic, sustenabile, reciclabile si folosesc materiale compostabile, unde este posibil.

Una dintre cele mai cunoscute case de moda eco este Vaute Couture. Designerii sai prezinta pentru sezonul toamna-iarna 2010 haine vegane si realizate din deseurile de la plantatiile de soia.

Ultrasuede EcoDesign ne face cunoscute curelele vegane, iar Primaloft ECO gecile de iarna din diverse fibre.

vestimentatie eco1

vestimentatie eco2

vestimentatie eco3

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here