Green Planet Blues aduce filmul verde in Romania

  0
  680

  green planet bluesPrima editie a evenimentului cinematografic de film eco „Green Planet Blues„, se desfasoara in perioada 17-19 ianuarie 2009 la Centrul International de Conferinte Casino „Sinaia”. De ce Sinaia? Pentru aerul curat, pentru privelistea nemaipomenita, pentru ca e un loc care inspira dragoste de natura.

  Pe langa maratonul de documentare si filme de fictiune de profil, evenimentul este si gazda unor discutii la nivel inalt intre reprezentanti ai ONG-urilor, autoritati administrative locale, nationale si internationale, dezbateri moderate de Olivier Weber, scriitor si documentarist, unul dintre jurnalistii cei mai devotati cauzei mediului. Discutiile vor acoperi problemele ridicate de Petrol si resursele finite, Animalele pe cale de disparitie si Poluarea mediului si impactul lor asupra ecosistemului din Romania.
  Imbinand placutul cu utilul, evenimentul vrea sa conecteze publicul de cinema cu efectele consumului iresponsabil in Romania si, de ce nu?, sa-i familiarizeze pe cineastii romani si straini cu probleme de mediu de la noi in speranta unor viitoare productii cinematografice care sa raspandeasca mesajul de salvare a verdelui Planetei Albastre.
  Filmele analizeaza unul sau mai multe cazuri de abuz impotriva planetei facand apel la umanizarea noastra si la imbratisarea unui mod de viata care sa permita existenta ei si dupa trecerea unor ani. Filmele vor fi proiectate in Sala Teatru a Centrului de Conferinte iar intrarea este libera.

  Pentru ca tinde spre implicarea tuturor, Green Planet Blues are si o sectiune competitiva adresata tinerilor de pana in 18 ani. Concurentii sunt invitati sa realizeze un film de un minut, sa il inscrie pe site-ul oficial www.greenplanetblues.ro pana pe 14 ianuarie. Realizatorii celor mai bune filmulete vor fi invitati la Sinaia pe durata evenimentului iar castigatorul, ales de un juriu format din specialisti, va fi rasplatit cu 1000 de euro.

  Organizatorul evenimentului e Asociatia Aristoteles Workshop, producatorul filmelor Nu te supara, dar… (r. Adina Pintilie) si Ciobanul zburator (r. Catalin Musat), Bar de zi si alte povestiri (r. Corinei Radu) – premiate atat pe plan national cat si international.

  Mai multe informatii despre Green Planet Blues, filme, invitati, locatia si programul evenimentului si despre proiectul Green Teen Spirit se gasesc incepand cu 27 decembrie pe site-ul oficial www.greenplanetblues.ro.

  GREEN PLANET BLUES este organizat cu sprijinul AVIS, Discovery Channel Europe si CNC,
  Si este sustinut de partenerii media Realitatea TV, Academia Catavencu, Cotidianul, Observator Cultural, 24 FUN, Green-Report, Cinemagia, Port.ro, Cinefan, Ecosemnal, Ecomagazin, Naturalist, Ecosapiens, Radio Lynx.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.