Green Pro -€“ Primul seminar pentru achizitii verzi

Green Pro -€“ Primul seminar pentru achizitii verzi

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau in calitate de partener in cadrul proiectului “€œPromoting Green Products / Promovarea Produselor Verzi”€ (LIFE+08/INF/RO/000507), finantat de Comisia Europeana prin programul LIFE+, anunta organizarea primului seminar de instruire pentru institutii publice privind achizitiile verzi.

Obiectivul proiectului consta in realizarea unei campanii de constientizare pentru promovarea productiei si consumului de produse verzi in randul producatorilor, distribuitorilor, populatiei, dar si a institutiilor publice si companiilor private.

Institutiile publice trebuie incurajate sa adere la achizitiile verzi, acest fapt fiind nu doar in avantajul mediului, ci si al autoritatii contractante. Achizitiile publice verzi se traduc printr-o strategie atenta cu privire la ceea ce cumpara autoritatile publice: produse si servicii cu performanta mare din punctul de vedere al protectiei mediului si luarea in considerare a impactului de mediu al achizitiilor din sectorul public. Un factor important in orice achizitie verde este acela de reducere a impactului negativ asupra mediului a produsului/serviciului pe parcursul intregului ciclu de viata: producere, utilizare, deseu si eliminare. Achizitiile verzi inseamna totodata cumpararea in functie de nevoi si evitarea risipei.

In aceasta directie, in cadrul proiectului a fost elaborat un “€žIndrumar de achizitii verzi”€, avand ca tinta personalul responsabil cu achizitiile din institutiile publice. Indrumarul este diponibil pentru consultare pe website-ul proiectului: www.greenpro.ub.ro.

Seminarul va avea loc in data de 31 Octombrie 2012 la sediul ARPM Bacau si va reuni exclusiv reprezentanti ai institutiilor publice din judetul Bacau.

Pentru detalii suplimentare puteti contacta ARPM Bacau prin telefon 0234512750, sau prin formularul de contact din cadrul website-ului proiectului: www.greenpro.ub.ro.

Realizat de SC European Focus Consulting SRL

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente