Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului

Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului
Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului
Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului

Autoritatile locale si locuitorii Bucurestiului sunt asteptati de miercuri, pana la sfarsitul lunii septembrie, sa devina participanti in cadrul proiectului de educare si constientizare publica a calitatii aerului ‘Respira Adanc’, lansat in premiera de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde.

Proiectul isi propune ca, in perioada 21 mai — 30 septembrie 2014, sa atraga atentia publicului larg, dar si autoritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale sau administrative, schimbarii mentalitatii si, nu in ultimul rand, adoptarii unui stil de viata care sa asigure pastrarea unui aer curat in marile orase.

“Respira Adanc’ este materializat, in centrul Capitalei, sub forma unei constructii mobile, formata din doua domuri transparente, amplasate la intersectia Bulevardului Magheru cu strada Anastasie Simu, prin care se ofera publicului o experienta senzoriala deosebita. In primul amplasament este redata o lume ideala, plina de vegetatie, linistita si relaxanta, in timp ce in cel de-al doilea dom este reprezentata imaginea unui posibil viitor, in care omul incearca sa reconstruiasca o lume distrusa si pierduta.

“Avem diverse preocupari in zone de interes. Acum am zis sa mergem un pas mai departe si am gasit partenerul ideal care sa vina pe partea de sanatate, iar noi pe partea de mediu. Proiectul pe care il vedeti astazi si pe care il inauguram este construit intr-o antiteza urbana. Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Tot ce vrem sa facem este sa constientizam populatia cu privire la pericole atunci cand nu avem grija de calitatea aerului. Vorbim de studii la nivel international, realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, si care spun ca sapte milioane de europeni mor anual din cauza poluarii generale’, a declarat, la evenimentul de prezentare a proiectului, presedintele Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *