Greenpeace ataca printr-o petitie ideea unei noi centrale nucleare in Romania!

Greenpeace ataca printr-o petitie ideea unei noi centrale nucleare in Romania!

Opt localitati din judetul Cluj sunt pe lista Guvernului cu potentialele localitati unde ar putea fi construita o noua centrala nucleara pana in anul 2025. Greenpeace a lansat deja o petitie online.

Cele opt localitati din Cluj sunt: Bontida, Jucu, Fundatura, Mica, Catcau, Jichis, Salisca, Manasturel.

Impotriva acestui demers, Greenpeace a lansat deja o petitie care poate fi semnata aici.

“In Romania exista o singura centrala nucleara, la Cernavoda, care are 2 reactoare (Cernavoda 1 si 2) si este amplasata intr-o zona cu risc seismic. Guvernul Romaniei intentioneaza sa construiasca inca 2 reactoare nucleare (Cernavoda 3 si 4) si o noua centrala nucleara, a carei locatie nu a fost facuta publica (in presa au fost mentionate mai multe localitati din Transilvania. In prezent, Romania are o singura centrala nucleara, cu doua reactoare nucleare functionale, la Cernavoda (in sud-estul tarii). Cernavoda este situat intr-o zona cu risc seismic ridicat. Guvernul roman planuieste sa construiasca inca doua reactoare nucleare functionale (Cernavoda 3 si 4). Aceste reactoare au un design depasit, canadian, de tip CANDU 6”, se arata in petitia lansata de Greenpeace.

Localitatile din Cluj fac parte din cele 102 propuse

Harta Guvernului contine 102 localitati unde se poate ridica viitoarea centrala, opt dintre ele fiind in Cluj. Activistii Greenpeace au adus in actualitate cazul Cernobil pe 14 aprilie printr-o actiune in fata Guvernului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente