Facebook a anuntat de curand ca va contrui un nou centru de stocare a datelor in Oregon, SUA. Computerele folosite vor fi eficiente energetic, insa vor fi alimentate prin arderea carbunilor, cea mai poluanta metoda.greenpeace

Greenpeace s-a sesizat si a inceput actiuni de protest impotriva intentiei Facebook. Asociatia de protectia mediului declara ca Facebook ar trebui sa foloseasca 100% energie regenerabila si chiar a creat o pagina pe reteaua de socializare pentru sustinerea cauzei. Razboiul verde va continua pana cand Facebook va deveni ecologic, spune Greenpeace.

Centrul de stocare a datelor va fi gata abia in 2011, asa ca Greenpeace spera ca parerile oamenilor sa le schimbe intentiile de folosire a carbunilor.

“Cand membrii Facebook si-au sustinut parerile in legatura cu intimitatea informatiilor si alte schimbari care le afecteaza paginile, compania a fost fortata sa isi schimbe politica”, transmite Greenpeace.

“Consumatorii mari de energie, precum Facebook, pot juca un rol importat prin folosirea influentei lor pentru a cere politici care sa creasca importanta energiei verzi”, mai spune asociatia.

Facebook a raspuns ca nu ei si-au ales metoda de alimentare a centrului de date. “Sugestia ca am ales carbunele ignora faptul ca nu exista asa ceva ca un centru de date alimentat de carbune, sau un centru de date alimentat de ape. Fiecare centru de date se alimenteaza de la distribuitorul de energie local”, au declarat reprezentantii Facebook.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here