Greenpeace: Pentru fiecare loc de munca pierdut in domenii poluante vor fi create 7 in energii verzi

Investitiile in energii regenerabile vor permite compensarea fiecarui loc de munca pierdut in sectoarele poluante prin crearea a sapte “slujbe verzi”, sustine organizatia ecologica Greenpeace intr-un raport publicat, luni, la Bruxelles si citat de AFP.greenpeace

“Pentru fiecare loc de munca suprimat in sectorul de prelucrare a carbunelui sau in cel nuclear vor fi create sapte noi slujbe in energii renegerabile si eficacitate energetica in urmatorii zece ani”, a spus Frauke Thies, unul dintre expertii Greenpeace pentru probleme energetice.

Greenpeace estimeaza la 350.000 numarul noilor posturi create in Uniunea Europeana pe seama surselor de energie curata. Comisia Europeana estimeaza, la randul sau, crearea a 410.000 de locuri de munca in UE pentru atingerea obiectivului european care prevede ca 20% din sursele energetice sa fie din energii regenerabile (eoliene, solare si biomasa).

“Acest studiu (al Greenpeace) demonstreaza ca energiile regenerabile sunt cruciale pentru a combate pe de o parte incalzirea climatica, iar pe de alta parte criza economica”, a spus si Christine Lins, secretar general al Consiliului pentru energii regenerabile (EREC).

In prezent, 450.000 de persoane lucreaza in sectoare ce folosesc energii regenerabile in Europa, a caror cifra de afaceri depaseste 45 miliarde euro, a mai spus ea.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente