Grupul elvetian Ameropa va investi in protectia mediului si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice la Azomures

Grupul elvetian Ameropa va investi in protectia mediului si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice la Azomures

Grupul elvetian Ameropa, care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei Azomures Targu Mures, a anuntat ca va investi peste 200 de milioane de dolari, in urmatorii patru ani, in protectia mediului si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice.

‘In cursul ultimelor zile, compania Ameropa a finalizat procedura de achizitie a combinatului chimic Azomures, conform intelegerilor semnate la sfarsitul anului trecut. Prin achizitia celui mai important producator de ingrasaminte din Romania, Ameropa isi consolideaza pozitia pe piata si introduce Azomures, impreuna cu cei 2.600 de angajati, intr-o retea mondiala de producere si comercializare a ingrasamintelor pentru agricultura. Grupul Ameropa si-a asumat in momentul tranzactiei investitii de peste 200 de milioane de dolari, investitii ce vor viza echipamente de protectie a mediului si de eficientizare a productiei de ingrasaminte, in special la instalatiile de azotat de amoniu si uree. Modernizarea actualelor echipamente va reduce impactul asupra mediului, inclusiv in cazul emisiilor de amoniac’, se arata intr-un comunicat de presa al Azomures.

Potrivit documentului, investitiile sunt planificate sa se deruleze in urmatorii patru ani, astfel incat activitatea pe platforma chimica sa respecte normele de protectie a mediului, conform legislatiei in vigoare.

Comunicatul releva faptul ca Azomures este in discutii avansate pentru finalizarea primelor contracte cu furnizorii de echipamente si ca in urmatoarele doua luni vor fi oferite detalii despre primele investitii.

‘Preluarea Azomures este o tranzactie importanta pentru Ameropa si o premisa de dezvoltare in viitor. In cadrul grupului, Azomures reprezinta deja un brand puternic in domeniul ingrasamintelor chimice, iar investitiile pe care le vom derula la Targu Mures vor consolida acest lucru’, a declarat vicepresedintele Consiliului de Administratie al Azomures, Jan Kadanik.

Azomures este principalul producator de ingrasaminte chimice din Romania, care produce anual cel putin 1,2 milioane de tone de ingrasaminte, exportate in Europa, Africa, China si Statele Unite si are 2.600 de angajati.

Grupul Ameropa a fost fondat in 1948, este un trader international de cereale si ingrasaminte, cu capital privat elvetian, care acopera piete din Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia si Australia, precum si piete emergente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

La nivel mondial Ameropa vinde anual 10 milioane de tone de ingrasaminte chimice si 7,5 milioane de tone de cereale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente