Guvernul a pregatit Garda de Mediu pentru campania electorala

Reorganizarea Garzii Nationale de Mediu a fost gandita la nivel oficial ca masura pentru descentralizarea institutiei si pentru cresterea capacitatii acesteia de inspectie. In acest sens Guvernul a realizat un proiect de lege care desfiinteaza cele opt Comisariate Regionale de Mediu, locul lor fiind luat de cate un comisariat in fiecare din judetele tarii.

In fapt, masura liberalo-udemerista aduce mai mult a pregatire electorala, daca ne gandim ca luptele din campaniile electorale se castiga in teritoriu si nu la centru. Prin reorganizarea GNM, liberalii isi pot asigura sprijinul clientelei politice.
Guvernul liberal, cu ceva spoiala udemerista, se pregateste inca de acum pentru alegerile generale de anul viitor, incercand sa-si asigure, prin legi, bineinteles, o cat mai mare clientela politica, utila in perspectiva electorala. Din acest unghi trebuie sa privim si recentele acte normative ce vizeaza reorganizarea Garzii de Mediu.
Guvernul a desfiintat saptamana trecuta cele opt comisariate regionale ale garzii de mediu. Potrivit unui comunicat al executivului, “Guvernul a adoptat doua acte normative privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu(GNM), modificari care au scopul de a intari functia de control si inspectie la nivel local a acestei institutii”. Concret, este vorba de modificarea structurii GNM “astfel incat sa nu mai includa cele opt Comisariate Regionale de mediu (Arges, Bucuresti, Cluj, Galati, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea – n.r.)”. In acest fel, institutia care asigura respectarea prevederilor in domeniul protectiei mediului va functiona, la nivel central, prin Comisariatul General si va avea in subordine direct comisariatele judetene. Argumentul executivului este ca modificarea va duce la descentralizarea activitatii de inspectie si control la nivel judetean si “la evitarea situatiilor in care activitatea comisariatelor judetene s-ar fi suprapus celor regionale”. In sedinta din 10 noiembrie, Guvernul a mai aprobat o Hotarare privind organizarea si functionarea Garzii de Mediu potrivit careia personalul de specialitate de la comisariatelele regionale isi va desfasura activitatea in cadrul comisariatelor judetene.

Citeste articolul integral Guvernul a pregatit Garda de Mediu pentru campania electorala in Curentul

Articolul precedentO punga, o masa nociva
Articolul următorProbleme din cauza ursului brun

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente