Guvernul introduce certificatul energetic din 15 iunie, nu si pentru precontracte deja incheiate

  0
  307
  Certificatul energetic al clădirilor, obligatoriu, de astăzi, la vânzare sau închiriere

  Certificatul energetic solicitat la operatiunile de vanzare, achizitie sau inchirierea de locuinte va fi introdus incepand cu 15 iunie, iar precontractele incheiate deja la notariat pentru vanzarea-cumpararea de imobile vor fi finalizate conform legislatiei in vigoare la data inregistrarii acestora.certificat energetic

  Introducerea certificatului energetic incepand cu jumatatea lunii iunie este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta care urmeaza sa fie aprobat de Guvern, potrivit Mediafax.

  Legea 372/2005 prevede ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru cladirile de locuit familiale si apartamentele din blocurile de locuinte va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanta energetica al cladirii.

  Legea urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2010, dar Guvernul a decis sa amane cu un an, pana la 1 ianuarie 2011, termenul de la care statul impune obligativitatea certificatului energetic. Amanarea a fost decisa dupa ce Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a avertizat ca certificatul va majora pretul caselor vechi cu 5-10% si va bloca tranzactiile.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.