Guvernul si Capitala se bat in legi pentru gunoiul din sectorul 1

O ordonanta de urgenta i-a luat dreptul lui Adriean Videanu de a mai incheia contract in numele primariilor de sector. Edilul isi daduse acest drept prin hotarire a Consiliului General al Municipiului.

Contractul de salubrizare dintre REBU si Primaria Sectorului 1 determina schimbari legislative la virf. Ministerul Administratiei a initiat un proiect de ordonanta de urgenta prin care localitatile, comunele, orasele, municipiile sau, dupa caz, subdiviziunile municipiului Bucuresti isi vor putea incheia propriul contract de prestari servicii si sa-si elaboreze, fiecare in parte, strategiile locale cu privire la dezvoltarea pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare.

Actul normativ contracareaza o hotarire de consiliu prin care Videanu s-a pus in postura de a semna contracte de salubrizare in numele primariilor de sector.

Primarul Videanu a semnat un act aditional la vechiul contract prin care acesta a fost prelungit „pina la data aprobarii de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a strategiei de accelerare a dezvoltarii serviciilor comunitare de utilitati publice si a planului de implementare, dar nu mai tirziu de 18 august 2011”.

Cu doua luni inainte de a expira contractul de prestari servicii al societatii REBU cu Primaria Sectorului 1, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat o hotarire prin care Primaria Sectorului 1 nu mai are dreptul sa incheie contracte de prestari servicii, ci doar sa le execute si sa le finanteze. „Pe 18 august, contractul de prestari servicii incheiat de noi cu societatea REBU expira. Nu avem nici un motiv sa prelungim acest contract. Am primit atitea reclamatii din partea cetatenilor cit sa umplem cel putin o masina de gunoi. Primaria Generala a prelungit acest contract printr-un act aditional incheiat pe 26 iunie pe care noi il consideram ilegal”, declara Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. Potrivit acestuia, in anul 2001, Primaria Capitalei a cedat toate drepturile de a incheia contracte de prestari servicii administratiilor sectoarelor 1-6. „S-a incheiat un act in fata unui notar, unde au fost prezente toate partile implicate, primariile de sector, Primaria Capitalei si societatile de prestarii servicii. Totodata, s-a emis si o hotarire de consiliu”, a explicat Andrei Chiliman. In replica, Videanu sustine ca in prezent este acoperit de lege si ca primarul liberal „bate cimpii”.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *