Hainele “pentru natura” o otravesc

Pelerinele ne feresc de ploaie, dar nu apara natura de efectele substantelor din care sunt fabricate. Revista britanica “Ethical Consumer” a alcatuit un ghid in care a inclus peste 60 de producatori de echipamente “outdoor” (pentru iesiri in natura), de la cizme la pelerine de ploaie.haine ce otravesc

Autorii documentului au constatat ca aproape toate aceste companii ignora efectul pe care-l au produsele lor asupra mediului. Putine au o politica de mediu, ceea ce este “ironia suprema”, deoarece, chiar daca depind de natura pentru a face profit, o ignora aproape in totalitate, scrie “The Guardian”.

In ciuda imaginii “sanatoase” pe care o au, producatorii din industria de echipamente “outdoor” sunt dependenti de industria petrolului.

De la haine impermeabile pana la corturi, toate echipamentele folosite pentru excursiile in natura sunt fabricate prin folosirea unor substante chimice derivate din petrol, procesul de fabricatie contribuind la schimbarile climatice. Si,desi tuturor ne place sa purtam haine care ne feresc de ploaie, putini stim cat de nociv este procesul de productie.

Dar daca marii producatori din industria modei se afla de mult timp in centrul unor campanii de responsabilizare, cei din industria “outdoor” sunt inca la inceput de drum. Producatorii trebuie sa-si ia in serios responsabilitatile.

“Daca o companie foloseste o imagine cu munti, in cel mai recent catalog, pentru a-si creste profitul, atunci a venit timpul sa inceapa sa-i protejeze”, spune Simon Birch, unul dintre autorii ghidului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente