Inca un pas in ecologizarea haldei de fosfogips de la Sofert

  0
  382
  Inca un pas in ecologizarea haldei de fosfogips de la Sofert
  Inca un pas in ecologizarea haldei de fosfogips de la Sofert

  Primaria municipiului Bacau impreuna cu SC Amurco SRL vor sa ecologizeze halda de fosfogips de la Sofert, situata la iesirea din oras, spre Letea Veche.

  Proiectul se numeste “Reabilitare sit poluat istoric Halda de fosfogips Sofert Bacau” si a fost selectat pentru finantare europeana POS Mediu, prin Axa prioritara 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor poluate istoric”. La ultima sedinta a Consiliului Local Bacau s-a aprobat modelul cadru de protocol dintre cele doua unitati.

  Municipiul Bacau se va obliga sa efectueze demersurile pentru obtinerea finantarii nerambursabile si incheierea contractului pentru aceasta.

  Totodata societatea Amurco are obligatia sa furnizeze municipiului Bacau toate documentele de care dispune, informatiile si clarificarile necesare pentru buna desfasurare a proiectului, plata tuturor cheltuielilor neeligibile si a celor eligibile fara TVA, in cuantum de 1,21 milioane de euro, precum si sa suporte cheltuielile neeligibile ce pot aparea pe parcursul implementarii proiectului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.