Halda de steril de la Mateesti a facut prapad

0
448

Sapte hectare de teren sunt afectate de o alunecare de teren in comuna valceana Mateesti, potrivit Rompres. In urma alunecarilor, sase persoane au fost deja evacuate, trei case au fost distruse, iar alte 14 sunt in pericol de a fi inghitite de pamant.

„Alunecarea s-a produs sambata noaptea intr-o zona a haldei de steril care provine de la exploatarea miniera Mateesti. Miscarea solului este inca activa, terenul deplasandu-se cu trei-patru metri pe ora.

Doua familii au fost evacuate, una la scoala din comuna si cealalta la rude”, a declarat Octavian Fulger, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente Valcea. In urma alunecarii de teren, satul Copacis a ramas fara alimentare cu energie electrica. Pompierii militari au incercat sa recupereze bunurile din gospodarii insa, din cauza intunericului si a terenului instabil, nu au putut salva decat o parte din lucruri.

De asemenea, si locuitorii din satul Turcesti au fost nevoiti sa-si paraseasca casele sambata, cand malul de pamant a inceput sa alunece cu repeziciune spre casele lor. Potrivit site-ului Realitatea, in mai putin de doua ore o gospodarie in care locuiau doi batrani a fost distrusa. Specialistii spun ca alunecarea de la Mateesti s-a activat prima data in anul 2005.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.