Harta zgomotului din Bucuresti. Care este planul pentru reducerea poluarii fonice

  0
  721
  Harta zgomotului din Bucureşti. Care este planul pentru reducerea poluării fonice
  Harta zgomotului din Bucuresti. Care este planul pentru reducerea poluarii fonice

  Primaria Capitalei va realiza harta strategica de zgomot si un plan de actiune pentru diminuarea acestuia in Bucuresti, licitatia pentru incheierea contractului urmand sa aiba loc in 30 octombrie.

  Harta zgomotului din Bucuresti. Cat plateste Primaria pentru realizarea ei si care este planul pentru reducerea poluarii fonice (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

  Potrivit unui anunt publicat pe site-ul e-licitatie.ro, Primaria Capitalei vrea sa incheie un contract pe o durata de 14 luni pentru realizarea hartii strategice de zgomot si a planului de actiune pentru diminuarea acestuia in Bucuresti, in conformitate cu prevederile Directivei 2002/49/EC a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene, referitoare la evaluarea si managementul zgomotului ambiental.

  Valoarea estimata a contractului este de 1.451.612,9 lei (aproximativ 330.000 de euro) fara TVA, durata acestuia fiind de 14 luni de la data atribuirii.

  Firmele care vor participa la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare de sapte la suta din pretul contractului.

  Contractul de asociere va fi incheiat in urma unei licitatii deschise care va avea loc la sediul municipalitatii, in data de 30 octombrie, la ora 12.00 si va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

  Consilierii municipali au aprobat, la sfarsitul lunii februarie 2009, planul de actiune pentru reducerea nivelului de zgomot ambiental in Capitala, care cuprinde strategiile de diminuare a poluarii acustice. Acesta trebuia sa fie implementat in urmatorii cinci ani.

  Potrivit proiectului, masurile prevazute in planul de actiune pentru reducerea nivelului de zgomot ambiental in Capitala vor fi realizate din bugetul propriu al Primariei Municipiului Bucuresti.

  Municipalitatea a lansat, in prima jumatate a lunii iunie a anului 2008, studiul referitor la Planul de actiune privind zgomotul urban, considerat prima strategie din domeniu a unui oras din Romania, prin care au fost identificate ca principale surse de poluare acustica strazile aglomerate, coridoarele feroviare si cele aeriene, dar si masurile care trebuie luate pentru atenuarea si eliminarea efectelor si cauzelor poluarii acustice.

  Potrivit studiului, pentru eliminarea poluarii acustice trebuie asigurate suprafete de rulare de calitate pentru strazile Bucurestiului, impuse interdictii aeriene pe timp de noapte deasupra Capitalei, planificate si proiectate mai bine locuintele.

  Autoritatile locale au identificat ca prioritati initiale si extinderea suprafetelor acoperite cu materiale care reduc zgomotul pe toate drumurile unde aceasta masura s-ar dovedi utila, incurajarea utilizarii masinilor silentioase, dar si punerea in practica a unor masuri de reducerea a zgomotului in managementul zilnic al traficului, precum si imbunatatirea calitatii caii de rulare pentru tramvaie si trenuri, in limitele impuse de legislatie.

  De asemenea, imbunatatirea calitatii mediului poate fi realizata prin „zonarea sonora” a cartierelor rezidentiale, a centrului orasului si prin proiecte de spatiu public, prin dezvoltarea unui program de reducere a zgomotului din trafic pentru drumurile administrate de Primaria Capitalei, dar si prin imbunatatirea stilului de condus prin cursuri oferite soferilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.