Seful serviciilor de securitate ruse a acuzat Al-Qaida ca a declandat incendiile de vegetatie care au devastat Europa

0
418
Prevederi privind arderile de vegeta?ie
Prevederi privind arderile de vegetaţie
Al-Qaida a declandat incendiile de vegetatie care au devastat Europa?

Seful serviciilor de securitate ruse (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a acuzat astazi Al-Qaida ca s-ar afla in spatele incendiilor care au devastat in acest an mii de hectare de padure in mai multe tari din UE, relateaza adevarul.ro.

„Una dintre noile tendinte in cadrul Al-Qaida este incendierea voluntara a masivelor forestiere din tarile UE”, a declarat Bortnikov, citat de agentia RIA Novosti, in cadrul unei reuniuni internationale a sefilor de politie si ai serviciilor de securitate de la Moscova.

„Aceasta metoda permite cauzarea unui prejudiciu economic si moral fara prea multe pregatiri prealabile, echipament tehnic sau cheltuieli financiare importante”, a declarat el.

Recomandari care explica in special cum sa alegi cel mai bun loc pentru incendierea unei paduri si cum sa fugi au fost publicate pe mai multe site-uri extremiste, a adaugat Bortnikov.

Zeci de mii de hectare de padure au fost devastate in aceasta vara de Spania si Portugalia, afectate de seceta. Franta si Grecia s-au confruntat, de asemenea, cu incendii devastatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.