Honda consolideaza oferta de modele Eco

  0
  303
  Honda consolideaza oferta de modele Eco
  Honda consolideaza oferta de modele Eco

  Honda a lansat un nou concept de vehicul electric, botezat Fit EV si o noua platforma de dimensiuni medii pentru un vehicul hibrid de tip plug-in. Evenimentul s-a petrecut cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

  Ambele vehicule fac parte din strategia companiei Honda de reduce a emisiilor poluante prin intermediul unor produse inovatoare, capabile de un management eficient al energiei necesare functionarii unui automobil.

  Conceptul Fit EV prefigureaza modelul de serie care va purta acelasi nume si care urmeaza sa fie lansat in 2012 in SUA si in Japonia. Cel de-al doilea concept de model ecologic prezentat, platforma hibrida de tip „plug-in”, prefigureaza tehnologia ce va fi folosita la viitoarea generatie de modele hibride Honda, care va folosi un sistem cu doua motoare si va fi lansata pe piata tot in anul 2012.

  De asemenea viitoarele vehicule hibride vor fi echipate cu frane regenerative pentru a incarca bateria. Motorul electric are o putere de 120 kW, iar daca masina ruleaza doar electric, va fi capabila sa atinga o viteza maxima de 100 km/h si o autonomie de 16-24 km. Motorul termic are o capacitate de 2 litri, este echipat cu sistem de distributie variabila i-VTEC si functioneaza in ciclul Atkinson. Transmisia va fi asigurata de o cutie cu raport de transmisie variabil continuu, controlata electronic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.