Mai are Romania locuri in care sa poti trai relaxat, fara gunoaie si fara mitocani? Cei peste 400 de participanti la concursul “Vreau o Romanie mai curata!”, initiat de HotNews.ro in parteneriat cu Asociatia Eco Tic, au aratat ca DA, prin cele 525 de fotografii, 30 de materiale video si 112 fotoreportaje trimise pe adresa redactiei. Castigatorii au fost premiati marti, 31 martie, la Muzeul Taranului Roman.
vreau o romanie mai curata
Ajuns la a doua editie, concursul s-a vrut “un demers de recuperare a inocentei privirii, a modului cum privim lumea”, pentru ca “orice schimbare, daca se doreste a fi reala trebuie sa porneasca de la originea unui fenomen – in cazul nostru, lipsa de asumare a faptului ca problemele mediului devin din ce in ce mai pregnant problemele noastre”, a spus Monica Brandusescu, PR manager HotNews.ro.

Daca anul trecut participantii au fost incurajati sa semnaleze prin imagini locuri invadate de gunoaie, anul acesta ei au fost provocati sa ilustreze “o perspectiva asupra frumosului la noi in tara”, a completat Valentin Negoita, presedintele Eco Tic.

Marele premiu al concursului a fost castigat de Viorel Ilisoi, jurnalist la Cotidianul, cu video-reportajul “Balada pescarului in Bucuresti”, o parodie dupa balada “Mistretul cu colti de argint” a lui Stefan Constantin Doinas. Ilisoi nu a impresionat doar juriul concursului cu minireportajul sau, fiind recompensat si cu un premiu al publicului la sectiunea video.

Elena Nazare, o tanara artista din Bacau, a castigat locul 1 la sectiunea video cu filmuletul “O natura curata”. Ea a studiat pictura si de un an e pasionata sa faca film. Vrea chiar sa faca o cariera din asta, a spus ea pentru HotNews.ro, ducand astfel mai departe talentul mostenit de la tatal ei, un profesionist in manuirea camerei foto, dar si video.

La sectiunea fotoreportaj, locul 1 l-a castigat un fotoreporter la presa locala din Miercurea Ciuc, Kristo Robert. L-a numit “A fost odata…”, iar imaginile suprinse de el spun povestea lacului Suta, din vecinatatea orasului Miercurea-Ciuc, acum desecat de autoritati.

Castigatorul locului 1 la sectiunea foto este din Oradea, studiaza automatica si calculatoare in Timisoara si s-a apucat de fotografie acum un an, din hobby. Numele lui este Florentiu Ilie si a mai castigat un premiu 2 pentru fotografie la Salonul National de Fotografie Turistica. Ii place mult sa imortalizeze imagini din natura, dar nu vrea sa faca din asta o profesie, ca sa nu fie conditionat de factorul bani, a spus el pentru HotNews.ro.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here