Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii

Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii
Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii
Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii

De 80 de ani a aparut hrana industrializata, timp mult prea scurt pentru noi sa ne adaptam la astfel de mancare. Asa ca, in continuare, hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii.

E cel mai usor sa ajungeti in supermarket si sa va umpeti cosul de alimente. Preferati-le insa doar pe cele naturale – lactate fermentate, sucuri de rosii bio, cereale integrale. Si faceti un efort, cel putin toamna, sa strangeti provizii de alimente provenite din salbaticie.

Toamna se „culege” padurea

Toti oamenii de stiinta sunt de acord in privinta alimentatiei. Genele noastre inca sunt adaptate la hrana stramosilor si nu au facut „schimbarea” pentru hrana chimizata. Cu alte cuvinte, fiecare celula a organismului nostru functioneaza optim cu energie din padure. Va dam cateva exemple care sunt accesibile.

In aceasta perioada, au aparut deja alunele de padure. Le gasiti in coaja si le pastrati astfel pana la primavara. Miezul are un gust exceptional. Sunt imunomodulatoare, daca le consumati zilnic in cantitati mici si astfel ideale in anotimpul rece. Iar la un consum indelungat asigura o protectie excelenta a vaselor de sange.

In aceasta perioada inca gasiti mure, dar si zmeura, catina sau merisor proaspat. Toate aceste fructe de padure aduc cel mai mare numar de nutrienti esentiali necesari omului. Congelati-le in pachetele mici si folositi-le toata iarna. Catina se poate consuma cu miere, daca nu suportati gustul amar. Celelalte fructe se consuma ca atare, dupa decongelare.

Merisorul nu trebuie ratat pentru ca reprezinta cea mai puternica substanta din natura impotriva infectiilor aparatului urinar, frecvente iarna. De asemenea, e si un antiinflamator puternic.

Si macesul trebuie folosit. Fructele se taie pe jumatate, se elimina semintele care sunt puternic alergene si se lasa la uscat sau se baga la congelator. Macesul are cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *