Hugo Chavez: “Daca climatul era o banca,deja l-ati fi salvat”

De la tribuna conferintei internationala de la Copenhaga privind climatul, presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a acuzat astazi capitalismul ca “devasteaza planeta”, transmite AFP.Hugo Chavez

Presedintele Venezuelei a criticat tarile bogate care au reactionat cu promptitudine anul trecut la criza financiara si bancara, alocand sute de miliarde de dolari pentru salvarea bancilor. “Daca climatul era o banca, deja l-ati fi salva”‘, a spusChavez.

“Un spectru bantuie strazile din Copenhaga… este capitalismul, capitalismul”, a acuzat Hugo Chavez cu trei zile inainte de mult asteptata parafare a unui acord de combatere a incalzirii globale.

“Modelul distrugator al capitalismul inseamna eradicarea vietii”, a adaugat el, aratand cartea jurnalistului francez Herve Kempf, intitulata “Cum distrug bogatii planeta”.

Pe de alta parte, Hugo Chavez l-a acuzat pe Barack Obama, ca a primit Premiul Nobel pentru Pace, aflat in razboi.

Barack Obama soseste vineri la Copenhaga pentru a participa la lucrarile de inchidere a summitului. Aproximativ 115 sefi de state si de guvern urmeaza sa participe la negocierea noului acord, tramnsmite Agerpres.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente