Hunedoara. 100 de litri de acid clorhidric s-au scurs dintr-un vagon avariat

  0
  332

  Un vagon-cisterna incarcat cu 53.000 de litri de acid clorhidric a fost oprit, in noaptea de marti spre miercuri, in Gara Simeria, dupa ce un angajat al depoului a observat o scurgere aparuta la acesta si a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.
  vagon
  Potrivit Agerpres, din cisterna s-au scurs aproximativ o suta de litri de acid clorhidric, fara ca acesta sa aiba un impact asupra solului sau oamenilor.

  „Scurgerea substantei nu a reprezentat un pericol pentru populatie, deoarece vagonul a fost izolat, cea mai apropiata locuinta fiind la o departare de cateva sute de metri”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

  Un echipaj de pompieri de la Detasamentul din Deva si membrii serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din Simeria au ajuns in cel mai scurt timp la locul indicat.

  Vagonul a fost garat pe o linie special destinata de angajatii CFR, iar pompierii au trecut la izolarea zonei si limitarea accesului persoanelor neautorizate.

  Pentru stoparea infiltratiilor in sol a substantei deosebit de toxice si corozive, echipele de interventie, au format un strat de nisip, conform procedurilor. In plus, a fost indepartata orice sursa de aprindere-foc, scantei sau flacara.

  Vagonul incarcat cu acid clorhidric venea de la Ramnicu Valcea si se indrepta spre Targu Mures.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.