Hunedoara: Turistii sunt asteptati in Retezat la Cupa Bolovanul, la schi

  0
  462
  Cros Montan: Trofeul Maratin Rivulus Dominarum; traversare Ignis, editia a IV-a
  Hunedoara: Turistii sunt asteptati in Retezat la Cupa Bolovanul, la schi

  Schiorii care au nostalgia zilelor de iarna sunt asteptati, sambata, la o noua editie a Cupei Bolovanul la schi, concursul fiind organizat de Serviciul Public Salvamont Hunedoara si Asociatia de Turism Retezat in apropierea Varfului Peleaga, din Masivul Retezat, la peste 2.000 de metri altitudine.

  ‘Le recomand tuturor celor care iubesc drumetiile, dar vor sa si schieze, sa vina la cabanele Gentiana si Pietrele din Retezat. In minivacanta de 1 Mai pot face un traseu frumos, dar pot sa si schieze, pe anumite vai. Se poate schia pe fetele nordice, dar nu pe pantele abrupte, unde zapada poate aluneca’, a declarat vineri seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

  Potrivit acestuia, la peste 2.000 de metri altitudine se mai poate schia, in conditiile in care zapada la poalele Varfului Peleaga masoara 1,5-2 metri, pe vaile viscolite.

  Organizatorii se asteapta ca la Cupa Bolovanul sa participe peste 50 de schiori, acestia urmand sa se intreaca in probele de slalom special si coborare-schi extrem. Partia de concurs are o lungime de circa doi kilometri, punctul de start fiind stabilit in zona Peleguta, la 2.200 metri altitudine, iar cel de sosire la refugiul Salvamont Gentiana, de la cota 1.800.

  Concursul Cupa Bolovanul a fost initiat in urma cu 37 de ani de un grup de salvamontisti si alpinisti care au venit la schi in Retezat, cu ocazia zilei de 1 Mai, premiul-un bolovan de rau, fiind stabilit ad-hoc

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.