Array

Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat

Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat
Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat

Propulsia cu hidrogen este tentanta nu doar pentru domeniul auto, ci si pentru biciclete. Iar Hy-Cycle vine cu niste argumente de mare interes pentru producatorii auto.

Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomeratHy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat

Bicicleta Hy-Cycle e, deocamdata, un prototip dezvoltat de australienii de la Universitatea New South Wales (Australia), dar vine cu inovatii demne de luat in seama.

In primul rand, este vorba despre modalitatea avansata de stocare a hidrogenului – asa cum se vede si in imagine, in canistra de numai 2,5 kg sunt 100 de litri de hidrogen sub forma gazoasa. Acest lucru e posibil datorita unui material pe baza de boro-hidruri, 50 de grame din acesta suplinind necesitatea utilizarii a unui kilogram de hidruri metalice (de atat este nevoie actualmente in domeniul auto pentru stocarea a 100 de litri de hidrogen).

Profesori si studenti australieni au gasit o solutie de-a dreptul revolutionara pentru stocarea hidrogenului. Ceea ce sigur va capta interesul producatorilor auto

Hidrogenul din canistra ajunge intr-un foarte compact sistem fuel-cell, situat sub scaunul bicicletei, iar curentul produs aici alimenteaza o baterie cu gabarit foarte redus, autonomia totala asigurata bicicletei ridicandu-se la 125 km, mult peste ceea ce ofera bicicletele electrice actuale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,555FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente