Array

Hyundai a livrat primele 15 unitati ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen in Europa

Hyundai a livrat primele 15 unitati ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen in Europa
Hyundai a livrat primele 15 unitati ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen in Europa

Hyundai Motor Company a livrat, recent, catre orasul Copenhaga (Danemarca) primele autovehicule de serie ix35 Fuel Cell produse. Acestea au fost predate de catre Presedintele Hyundai Motor Europa, Byung Kwon Rhim, in cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a primei statii de alimentare cu hidrogen din Danemarca.

Cele 15 unitati ix35 Fuel Cell sunt primele vehicule alimentate cu hidrogen, produse in masa, ce au fost livrate catre Europa.

ix35 Fuel Cell nu produce emisii nocive – singurul tip de emisie generat fiind apa – astfel utilizarea vehiculelor sustine initiativa orasului Copenhaga de a reduce complet emisiile de carbon pana in anul 2025.

Incepand cu 2011, Hyundai Motor a dezvoltat prototipuri pentru a treia generatie ix35 Fuel Cell prin intermediul unei game extinse de initiative cu scopul de a creste nivelul de notorietate a avantajelor combustibilului pe baza de hidrogen.

Hyundai Motor a devenit lider mondial in dezvoltarea tehnologiei fuell cell pe baza de hidrogen inca de la etapele incipiente ale cercetarii demarate in 1998.
Tehnologia proprie a pilei de combustie Hyundai este dezvoltata in cadrul Institul Tehnologic de Cercetare din Coreea. Hyundai planifica sa construiasca 1.000 de vehicule ix35 Fuel Cell pana in anul 2015 la fabrica de la Ulsan, Coreea.

ix35 Fuel Cell este echipat cu un motor electric de 100 kW (136 CP), ce permite vehicului sa atinga viteza maxima de 160 km/h. Doua rezervoare pentru hidrogen, cu o capacitate totala de 5,64 kg, permit vehicului sa parcurga 594 km cu o singura alimentare. Alimentarea rezervorului cu hidrogen la capacitate maxima se efectueaza in cateva minute.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente