Hyundai lanseaza o versiune eco-diesel pentru noul Santa Fe

  0
  440
  Hyundai lansează o versiune eco-diesel pentru noul Santa Fe
  Hyundai lanseaza o versiune eco-diesel pentru noul Santa Fe
  Hyundai lanseaza o versiune eco-diesel pentru noul Santa Fe

  Hyundai face pasi siguri in domeniul tehnologiilor care permit motoarelor sa aiba emisii mai curate. Pe piata europeana producatorul sud-coreean a lansat primul SUV cu propulsie turbodiesel cu amprenta Euro 6. Versiunea cu patru cilindri si injectie directa de combustibil 2.0 CRDI de 150 cai putere este prezenta pe varful de gama Santa Fe si se incadreaza deja in viitoarele norme de poluare.

  Cateva modificari aduse sistemelor si blocului motor au permis diminuarea noxelor.

  Versiunea Santa Fe 2.0 CRDi dispune de un sistem turbo cu geometrie variabila si control electronic ce injecteaza aer proaspat in camera de combustie, inainte ca injectoarele cu solenoid sa pompeze combustibilul la o presiune de 1600 bari.

  Gratie acestor schimbari motorul dispune de cuplu maxim de 383 Nm in intervalul 1800 – 2500 de turatii.

  Propulsorul diesel indeplineste standardul de emisii Euro 6 cu ajutorul unui sistem EGR de joasa presiune ce foloseste o valva speciala pentru a trimite gazele arse inapoi in camera de combustie.

  Prin scaderea temperaturii de ardere cu ajutorul unui dispozitiv special de racire si controlul concentratiei de oxigen, poate fi suprimat volumul oxizilor de azot (NOx).

  Cu un consum mediu de carburant de 6,1 litri la 100 de kilometri, Santa Fe 2.0 CRDi se pozitioneaza in clasa B de eficienta, fiind de altfel unul din cele mai eficente modele SUV de talie medie de pe piata europeana.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.