Bariera care interzice accesul in zona protejata a Parcului Natural Bucegi este ignorata de soferi

  0
  368
  sd
  sd
  Bariera care interzice accesul in zona protejata a Parcului Natural Bucegi este ignorata de soferi

  Turistii care se incumeta sa treaca cu masina de bariera de la Piatra Arsa, zona protejata a Parcului Natural Bucegi, risca amenzi de pana la 60.000 de lei. Jandarmii montani si reprezentantii parcului supravegheaza intens zona si, nu de putine ori, dau peste turisti comozi care nu tin cont de faptul ca se afla intr-o rezervatie naturala.

  Chiar daca exista o bariera care opreste accesul masinilor spre Crucea de pe Caraiman, dar si spre Babele si Sfinxul, soferii tot gasesc o poteca pe care pot trece cu masina. De fapt, pana in luna august existau doua bariere care opreau accesul masinilor, insa soferii care au tinut cu tot dinadinsul sa urce cu masinile pana sus, la Babele, au smuls una din bariere. Din ea a mai ramas doar un stalp de metal.

  Constatam prezenta multor masini pana la Babele si chiar am avut neplacuta surpriza sa constatam prezenta masinilor pana deasupra monumentului de la Cruce”, a declarat pentru Digi24 Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

  Mesajul transmis de responsabili este insa cat se poate de clar: „Turistii sa inteleaga faptul ca, daca de bunavoie nu vor sa respecte niste reguli, atunci le vor respecta de nevoie”, mai arata Horia Iuncu.

  Amenzile nu sunt deloc de neglijat, fiind cuprinse intre 5000 si 60.000 de lei. Dar chiar si asa, fenomenul nu va disparea, cred turistii care respecta legea. Cateva pareri:

  Singura solutie: sa stea jandarmii sau sa ingradeasca… Sunt ingradite, dar se pot ocoli cu jeepurile.

  Trebuie amendati. E destul ca am ajuns si pana aici cu masina.

  N-ati vazut ca si pe plaja, noi fiind din Constanta, se intra cu masina? Deci nu cred.

  Parcul Natural Bucegi este una dintre cele 27 de arii protejate din Romania. Are o suprafata de aproape 33.000 de hectare si se intinde pe teritoriul a trei judete : Dambovita, Prahova si Brasov.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.