Iasul intra in competitia nationala care va desemna capitala Earth Hour 2012

Iasul intra in competitia nationala care va desemna capitala Earth Hour 2012

Iasul participa si in acest an la actiunea Eart Hour, care are ca scop atragerea atentiei asupra problemelor de mediu.

Organizatia WWF– World Wide Fund For Nature a propus si municipalitatii iesene sa intre in competitia nationala care va desemna capitala Earth Hour 2012. Actiunea se doreste o intrecere intre orasele din Romania, organizata in contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continua traditia deja binecunoscuta a stingerii luminilor in mod simbolic, dar vine si cu un element nou: Earth Hour 2012 este editia provocarilor!

In 2011, WWF a pus la dispozitia sustinatorilor Earth Hour platforma 60+ sau „Beyond the Hour” (Mai mult decat o ora pentru Planeta), care indeplinea o dubla functie: invita oamenii din toata lumea sa-si spuna povestile si ideile intr-un spatiu dedicat, incurajand, in acelasi timp, initiativele „verzi” mai ambitioase. In acelasi spirit, WWF- Romania invita acum orasele din Romania, indiferent de marime sau de localizare, sa se inscrie in Competitia pentru Capitala Earth Hour si sa demonstreze ca pot construi strategii pe termen mediu si lung, in beneficiul cetatenilor si al naturii.

Primariile care doresc sa participe la concurs in numele comunitatilor lor vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

De la an la an, miscarea Earth Hour, initiata si coordonata la nivel global de WWF, capata proportii din ce in ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni si, totodata, inducand un sentiment de apartenenta la o comunitate, in randul celor care sarbatoresc Earth Hour de fiecare data. Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decat ceea ce presupunea evenimentul la inceput – stingerea luminilor pentru o ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *