Iata finalistii competitiei ”Green Car of the Year” – cine va fi cea mai eco masina?

  0
  369
  Iată finaliştii competiţiei ”Green Car of the Year” - cine va fi cea mai eco maşină?
  Iata finalistii competitiei ”Green Car of the Year” - cine va fi cea mai eco masina?
  Iata finalistii competitiei ”Green Car of the Year” – cine va fi cea mai eco masina?

  In SUA, una dintre publicatiile cele mai importante care se ocupa de domeniul masinilor ecologice este ”Green Car Journal”. Care, evident, alege in fiecare an cea mai ecologica masina noua. Iata finalistii pentru titulatura de ”Green Car of the Year 2014” – cine credeti ca va fi castigatorul?

  Cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, care se va desfasura la finalul lunii noiembrie 2013, revista americana ”Green Car Journal” a ales cinci modele finaliste:

  • Audi A6 TDI
  • BMW 328d
  • Honda Accord
  • Mazda3
  • Toyota Corolla

  Este vorba despre modele care, dupa 1 ianuarie 2014, vor fi disponibile in vanzare, luandu-se in considerare masinile cu o cadenta mare de fabricatie.

  In cazul Audi este vorba despre TDI-ul de 3,0 litri si 240 CP, care anunta un consum mediu de numai 6,1 litri/100 km pe autostrada, iar modelul BMW are un diesel de 2,0 litri si 184 CP, creditat cu un consum de 5,2 litri/100 km tot in conditii de autostrada.

  Honda Accord este singurul model din aceasta selectie care are propulsie hibrida-plug-in, care anunta un consum mediu teoretic de numai 2 litri/100 km (sistem NDEC). Motorizarea pe benzina de 2,0 litri de pe noua Mazda3, datorita tehnologiei Skyactiv, are un consum de numai 5,7 litri/100 km, iar varianta Eco a motorizarii pe benzina de 1,8 litri de pe noua Toyota Corolla anunta o valoare de 5,6 litri/100 km.

  Un lucru curios este ca la aceasta editie a competitiei Green Car of the Year este pentru prima data ca intre finalisti nu apar masini electrice, desi noul BMW i3 sau limuzina Tesla Model S ar fi fost eligibile. Unele voci afirma ca, de fapt, in 2014 exista interesul pentru cresterea vanzarilor motoarelor diesel pe piata americana.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.