Idei de afaceri. Plante medicinale si aromatice cultivate in sistem ecologic

Cultura plantelor medicinale, o afacere ecologică
Idei de afaceri. Plante medicinale si aromatice cultivate in sistem ecologic
Idei de afaceri. Plante medicinale si aromatice cultivate in sistem ecologic

Sanatatea nu are pret,se spune tot mai des in ultimul timp, tratarea unei mari categorii de afectiuni cu plante medicinale sau numai cu plante medicinale a devenit o practica uzuala, prevenirea multor boli se face tot pe baza de plante medicinale, unele dintre ele usor de gasit, altele ceva mai greu in natura sau in magazinele de specialitate. I

n zona judetului Gorj, conditiile pedo-climatice favorizeaza cultivarea unei game largi de plante medicinale si aromatice, dovada sta existenta lor libera in natura. O buna idee de afaceri ar putea fi cultivarea in sistem ecologic a plantelor mai sus mentionate,cu eforturi financiare mici si cu un profit in continua crestere dupa asigurarea productiei preconizate, in conditiile unei piete existente si a unei cereri in continua crestere, pe plan intern si extern. Practica a aratat un randament ridicat al culturilor realizate in sere sau pe teren deschis, in functie de conditiile specifice zonei de cultura, Gorjul avand un regim favorizat.Pentru inceput, trebuie stabilit tipul culturilor si suprafata de cultivat(de preferat pentru inceput sere de 300-1000 mp si 1 ha teren deschis). Se va tine cont de zona ecologica, rotatia culturilor, fertilizarea cu fertilizatori naturali, lucrarile solului care se aseamana cu cele ale legumelor, samanta si semanatul, lucrarile de ingrijire, recoltarea, sortarea, depozitarea si ambalarea plantelor medicinale si aromatice.

Dintre plantele ce se pot cultiva intr-o ferma de mici dimensiuni, cu un randament maxim, enumeram: echinaceea, coriandrul, anasonul, menta, salvia, lavanda, sunatoarea, coada soricelului, galbenelele, musetelul, cimbrul, busuiocul s.a. Investitia initiala, incluzand unelte specifice si material de insamantat nu va depasi 1500 E, recolta din primii 3 ani va aduce un profit de aproximativ 5000- 7000 E, urmand ca din anii urmatori sa se obtina in jur de 18000 E de pe unitatea de productie, fie sera, fie teren insamantat.

Planul de afaceri elaborat va fi unul amanuntit, dupa culegerea tuturor informatiilor necesare despre tehnologiile aplicate in sistemele ecologice, piata interna si externa, listele cu posibilii furnizori de materie prima si materiale. Un gorjean cunoscator in ale agriculturii, pentru care manuirea uneltelor agricole si lucratul pamantului nu au niciun secretar considera cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic floare la ureche. O floare cu multe petale, marcate cu E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *