Petitie pentru salvarea Parcului Eminescu

Petitie pentru salvarea Parcului Eminescu
Petitie pentru salvarea Parcului Eminescu
Petitie pentru salvarea Parcului Eminescu

S-a creat o pagina pe Facebook si o petitie pe petitieonline.com pentru salvarea Parcului Eminescu, vizat acum de Primaria Arad pentru o altfel de dezvoltare.

Arad. NU sunt de acord cu intentia Primariei Arad de a acoperi Parcul Eminescu, de a realiza acolo o parcare imensa si de a crea deasupra acesteia un nou parc. Planurile Municipalitatii au fost prezentate prima data de catre ziarul nostru „Jurnal aradean” si de catre siteul www.aradon.ro si inca de atunci au fost zeci, sute de reactii, pozitive si negative, legate de aceasta intentie, reactii pe care le puteti citi pe siteul nostru. Primarul Gheorghe Falca a revenit in cateva zile si a prezentat pe larg intentia Municipalitatii aradene, aducand in sprijinul planurilor sale exemple de succes cu parcuri peste parcari din alte orase occidentale.

Subiectul nu a murit, insa, dupa aceasta interventie. Mai multi aradeni nemultumiti total de planurile Primariei Arad au initiat o petitie on-line (pe cunoscutul site petitieonline.com), petitie intitulata „Salvati Parcul Eminescu din Arad”. La ora la care scriem acest articol, petitia a fost semnata de peste 100 de oameni.
In plus, pe Facebook a fost creata comunitatea „Salvati Parcul Eminescu”, care in nici 24 de ore a strans aproape 3.000 de „Like”-uri.

Care sunt nemultumirile celor care au creat petitia si pagina pe facebook?

„Dragi prieteni, un prim demers concret pentru oprirea demolarii Parcului Eminescu este aceasta petitie pe care o lansam on-line si care speram sa intruneasca, cat mai repede, cat mai multe adeziuni”, se arata pe pagina de Facebook creata special in acest scop cu cateva zile in urma. „Subsemnatii semnatari ai prezentei petitii ne opunem intentiei Primariei Arad de desfiintare a Parcului Eminescu si de construire pe acea locatie a unei parcari. Acest parc are varsta Aradului si este unul din simbolurile orasului, drag noua. Copiii, parintii, bunicii nostri, aradenii de azi si de maine, cu totii avem nevoie de acest parc!”, este justificarea data in petitia lansata duminica.

Vom reveni

Jurnal aradean si www.aradon.ro vor reveni pe acest subiect pentru a prezenta parerile tuturor celor care au un cuvant de spus pe acest subiect: de la aradenii de rand, la politicieni, arhitecti, specialisti in mediu etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *