O naveta NASA a surprins o imagine cu Pamantul si Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanta!

  0
  453
  O navetă NASA a surprins o imagine cu Pământul şi Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanţă!
  O naveta NASA a surprins o imagine cu Pamantul si Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanta!

  Aflata in drum spre Jupiter, cea mai mare planeta a Sistemului Solar, naveta Juno a fotografiat Pamantul si satelitul sau natural. Imaginea a fost realizata pe 26 august, cand Juno se afla la aproximativ 9,66 milioane de kilometri distanta de planeta noastra.

  „Este o priveliste remarcabila, una pe care oamenii au rar sansa sa o vada”, a declarat Scott Bolton, unul dintre specialistii NASA implicati in misiunea Juno. „Aceasta fereastra asupra planetei noastre ne permite sa vedem cum arata Pamantul de departe, ilustrand locul pe care il ocupam in Univers. Fotografia ne ofera o perspectiva frumoasa, dar totodata umila, asupra noastra”, a adaugat el.

  Juno a traversat distanta care separa Pamantul de Luna, adica 402.000 de kilometri, in mai putin de o zi. Naveta urmeaza sa calatoreasca inca 5 ani, parcurgand 2.800.000.000 de kilometri, pentru a incheia cursa spre Jupiter.

  Odata ajunsa la destinatie, Juno va orbita polii planetei de 33 de ori, timp in care va folosi cele 8 instrumente stiintifice aflate la bordul sau pentru a obtine date care sa elucideze mai multe aspecte legate de originile, structura, atmosfera si magnetosfera celei mai mari planete din Sistemul Solar. De asemenea, Juno va incerca sa descopere daca Jupiter prezinta un nucleu solid.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.