Reguli privind organizarea sistemului de inspectie si certificare in agricultura ecologica

Reguli privind organizarea sistemului de inspectie si certificare in agricultura ecologica

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 613 din data de 27 august 2012 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 181/2012 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspectie si certificare in agricultura ecologica.

Potrivit prevederilor Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, operatorii care produc, proceseaza, depoziteaza, comercializeaza sau importa dintr-o tara terta produse agroalimentare certificate sau in conversie, inainte de a le introduce pe piata trebuie sa isi supuna activitatea unitatii/fermei de productie sistemului de inspectie si certificare.

Aprobarea organismelor de inspectie si certificare, precum si controlul si supravegherea activitatii acestora se face de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Actul normativ reglementeaza aspecte privind:
– conditiile de aprobare a organismelor de inspectie si certificare;
– atributiile organismelor de inspectie si certificare aprobate;
– atributiile structurilor autoritatii competente cu aprobarea si supravegherea organismelor de inspectie si certificare;
– conditiile de retragere a aprobarii organismelor de inspectie si certificare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente