Poluarea de pe raul Lapus nu s-a resimtit in Somes

Poluarea de pe raul Lapus nu s-a resimtit in Somes

Zilele trecute a fost decretata “alerta” pe raul Lapus, afluent al Somesului. Vasile Andries, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Satu Mare a confirmat poluarea vremelnica, locala a apei si moartea unor pesti.

Se presupune ca cineva ar fi aruncat in rau substante chimice daunatoare faunei acvatice.

Fata de aceasta situatie nedorita, ziarul Recolta.eu titra: “Primarul comunei Recea si mai multi cetateni din localitatea Bozanta Mica au alertat autoritatile judetene, semnaland mortalitate piscicola pe raul Lapu;. De vina nu este poluarea, ci lipsa oxigenului din apa (…)
Echipele ajunse in zona s-au deplasat pe malurile raului, inclusiv pana la confluenta cu raul Sasar. Au fost recoltate mai multe probe de apa (din zona localitatii Bozanta Mica, podul Lapu;el, confluenta cu raul Sasar si inclusiv de pe tronsoane unde au fost vazuti pesti morti, a declarat inginerul sef SGA Maramures, Stelian Ivascu.

Analizele probelor de apa recoltate nu au relevat indicii de poluare a calitatii apei, dar au semnalat scaderea cantitatii de oxigen, pe un tronson cu panta foarte mica(..)”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente