Impactul turismului asupra coralilor din Mauritius

  0
  249

  Autoritatile de turism din insula Mauritius au fost avertizate de catre oamenii de stiinta ca daca isi vor atinge tintele turistice, coralii ar putea disparea.

  Din cauza amenintarii liberalizarii comertului din sectorul textilelor si a zaharului, Mauritius promoveaza turismul cu o tinta de doua milioane de turisti anual, fata de 900.000, cat a fost in 2007. Oamenii de stiinta sunt ingrijorati de acest nou plan.”Prea multi turisti vor aduce insula la un nivel nesustenabil”, a declarat, pentru Reuters, oceanograful Vasse Kauppaymuthoo.

  Insula este faimoasa pentru plajele fine, apele tropicale si lagunele turcoaz care sunt protejate de corali. Agricultura, pescuitul si alte activitati umane au adus daune recifelor timp de sute de ani. Acum cercetatorii se tem ca apele mai calde din ultima vreme si activitatile turistice intensive vor avea un efect mai mare asupra coralilor de calitate, care sunt si asa putini.

  „Dezvoltarea umana si a turismului din jurul insulei devine din ce in ce mai amenintatoare pentru corali, din cauza numarului mare de hoteluri care polueaza zona”, a mai aratat Kauppaymuthoo. Acesta a mai spus ca a participat la un studiu oficial care a concluzionat ca Mauritius, chiar si cu un management adecvat, nu poate gazdui mai mult de 750.000 de turisti.
  Mauritius,corali
  Campuri de trestie de zahar, hoteluri si un aeroport international incercuiesc parcul marin Blue Bay, care se spune ca gazduieste cei mai buni corali din Mauritius.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.