Deputatii au eliminat taxa pentru poluantii proveniti de la surse mobile

  0
  342

  Deputatii au adoptat marti eliminarea taxei pentru sursele de poluare mobile.

  Deputatii au incercat de doua ori, fara succes, luni, sa retrimita la Comisia pentru industrii si la cea pentru administratie publica proiectul de Lege care prevede, in forma adoptata de Senat, eliminarea taxelor pentru sursele de poluanti din atmosfera provenite de la surse mobile.

  Presedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, a declarat ca Senatul a adoptat proiectul de lege, dar Guvernul nu sustine insa proiectul in forma prezentata.

  „In fapt, proiectul de lege propune modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind fondul pentru mediu, in sensul eliminarii taxelor pentru sursele de poluanti din atmosfera provenite de la surse mobile din acest act normativ. In urma dezbaterilor, membrii Comisiilor pentru industrii si servicii, in majoritate, iar cei pentru administratie publica, in unanimitate, au propus adoptarea proiectului in forma adoptata de Senat”, a spus Iancu.

  Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Luciana Varga, a explicat ca initiativa legislativa incalca principiul „poluatorul plateste”.

  „In plus, din sumele colectate de Administratia fondului pentru mediu se finanteaza programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizare de spatii verzi in localitati. Adoptarea acestei initiative legislative ar conduce la diminuarea fondurilor alocate pentru realizarea de parcuri in Romania. De aceea Guvernul nu sustine aceasta initiativa”, a afirmat Varga.

  In consecinta, proiectul legislativ a fost inclus pe ordinea de zi a plenului de marti si a fost supus la vot final.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.