Ministrul Mediului vrea constructii hidrologice care sa protejeze mediul

0
336

Ministrul Mediului atrage atentia ca mediul este pus in pericol de unele constructii hidrotehnice. „Desi grija pentru consolidarea infrastructurii este in sine un fapt pozitiv, avem semnale din tara ca unele lucrari au un impact negativ asupra biodiversitatii si asupra panzei freatice”, si-a exprimat nemultumirea Attila Korodi.

Ministrul a cerut ieri, la Brasov, firmelor de proiectare si constructie care au contract cu Administratia Nationala Apele Romane sa gaseasca metode moderne de proiectare pentru a proteja mediul si biodiversitatea. „Proiectele pe care le faceti trebuie sa treaca de elementele simple ale solutiilor care ajuta in momentele de criza, fiindca vreau sa ne gandim si la viitor. Solicit proiectantilor si constructorilor o abordare mai modernista si mai complexa. Paraurile, spre exemplu, reprezinta surse de apa pentru comunitatile locale; daca le punem in cuve de beton, aceasta sursa de apa, de valorificare a panzei freatice pentru populatie, dispare”, a declarat Attila Korodi.

Ministrul Mediului a anuntat, de asemenea, ca va lua masuri mai stricte de acordare a autorizatiilor pentru constructiile din infrastructura hidrologica, in scopul protejarii mediului inconjurator, transmite MMDD, printr-un comunicat de presa.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.