Impinsi de lipsuri, romanii au ajuns ecologisti!

0
268

Nu am invatat sa reciclam sticla sau plasticul si nici nu plangem dupa padurile patriei. La noi, se intampla alt fenomen: facem economii drastice la energie si la cadura, doar ca sa nu platim facturi enorme.

Potrivit unui studiu recent, romanii au tendinta sa economiseasca resurse, adica sa dea mai putin la intretinere. Pentru ca, in realitate, doar 13% dintre cei chestionati se declara iubitori de natura. Cel mai multi renunta la curentul electric – 76% dintre romani admit ca nu stau cu becurile aprinse in toata casa.

Unii sunt zgarciti si cu apa, adica se spala mai rar. Si nu sunt putini, ci in jur de 59%. La fel de multi sunt si cei care au tremurat in aceasta iarna pentru ca si-au inchis caloriferele. Asadar, au risipit mai putin agent termic.

Si totusi, cum inteleg romanii sa protejeze mediul? Simplu – ies la munca patriotica in fata blocului si cumpara becuri economice. In 70% din cazuri se intampla asa. Inventivi, reduc si consumul de hartie si refolosesc pungile de plastic pe care le primesc gratis de la supermarket.

Studiul a fost realizat de Daedalus Consulting, pentru Green Report, in perioada 9-17 februarie 2008, pe un esantion de 1003 persoane din mediul urban. Cei chestionati au intre 18 si 65 de ani. Marja de eroare este de + /- 3%.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.