Implementarea unui sistem de iluminat public ecologic in Capitala

  0
  408
  Implementarea unui sistem de iluminat public ecologic în Capitală
  Implementarea unui sistem de iluminat public ecologic in Capitala

  Construirea unei moschei in Bucuresti si a unei biserici crestine in Ankara, investitii din partea oamenilor de afaceri turci, si implementarea unui sistem de iluminat public ecologic in Capitala s-au numarat printre subiectele discutate miercuri de edilul Sorin Oprescu si omologul sau din Ankara.

  „Acum un an, ne-au recomandat un sistem de iluminat ecologic pentru oras, pe care incercam sa-l implementam, mai ales ca este vorba despre o economisire de 38% a curentului electric”, a aratat primarul general al Capitalei, dupa discutiile purtate cu Melih Gokcek la sediul municipalitatii bucurestene.

  La intalnirea celor doi edili, a fost abordata, de asemenea, problema transportului urban si a fluidizarii circulatiei.

  In privinta solutiilor din capitala Turciei legate de transport si trafic, Oprescu a mentionat „tehnologia la nivelul subtrecerilor de la marile bulevarde, pentru a fluidiza circulatia”.

  In privinta construirii la Bucuresti a unei moschei, primarul general al Capitalei a aratat ca a identificat mai multe locuri pe care urmeaza sa le vizioneze cu ambasadorul Turciei, pentru a vedea unde urmeaza sa fie ridicata constructia.

  Oprescu a mai aratat ca proiectul va fi bilateral, in acest sens urmand ca la Ankara sa fie construit un lacas de cult crestin.

  „Dorim sa construim o moschee in Bucuresti (…), avand in vedere faptul ca, aici, comunitatea turca si cea musulmana este foarte mare. Am purtat discutiile si in sensul promisiunii pe care presedintele republicii (Traian Basescu – n.r.) a facut-o in vizita sa de acum o luna sau doua, in Turcia. Este vorba despre un proiect bilateral, prin care se doreste construirea unei biserici crestine in Ankara, pentru ca si in Istanbul sunt foarte multi crestini”, a explicat Sorin Oprescu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.