In Braila exista trei arii naturale protejate de interes national

Pe teritoriul judetului Braila sunt cuprinse 3 arii naturale protejate de interes national (Parcul Natural Balta Mica a Brailei si rezervatiile naturale Jirlau si Camnita) si 3 arii de interes judetean si local (Rezervatia Naturala Viisoara, Popina Blasova – monument al naturii si perimetrul cu regim provizoriu de protectie Tataru). Totodata, Balta Mica a Brailei are si statut de zona umeda de importanta internationala. Prin Ordinul nr. 776 din 5 mai 2007 privind declararea siturilor de importanta comunitara ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000 in Romania, in judetul Braila au fost declarate urmatoarele situri care obtin astfel statut de arii naturale protejate cu caracter provizoriu pana la declararea ca arii speciale de conservare prin hotarare a Guvernului (In baza recunoasterii lor de catre Comisia Europeana): ROSCI0005 Balta Alba-Amara-Jirlau-Lacul Sarat Caineni, ROSCI0006 Balta Mica a Brailei, ROSCI0012 Bratul Macin, ROSCI0259 Valea Calmatuiului.

Prin H.G. nr. 1284/24.10.2007 privind declararea ariilor de protectie speciala avifaunistica ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000 in Romania, In judetul Braila au fost declarate urmatoarele situri, care au regim de arie naturala protejata ROSPA0004 Balta Alba-Amara-Jirlau, ROSPA0005 Balta Mica a Brailei, ROSPA0006 Balta Tataru, ROSPA0040 Dunarea Veche-Bratul Macin.

Siturile Natura 2000 sunt arii naturale protejate de interes comunitar. Ca urmare a declararii acestora, APM Braila a informat factorii interesati (administratia publica locala, proprietari si administratori de terenuri din situri) cu privire la implicatiile implementarii retelei Natura 2000 in Romania.

S-a realizat integral planul de controale privind ariile naturale protejate. Cele 20 actiuni de control realizate in ariile naturale protejate din judetul Braila au avut ca scop urmarirea starii de conservare a populatiilor si habitatelor, precum si supravegherea autoritatilor responsabile (administratori/custozi/detinatori de terenuri) cu privire la masurile pe care le aplica in vederea conservarii naturii.(A.B.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *