In jur de 5.000 de copaci a pregatit Primaria Calarasi pentru actiunea “Luna Verde”

In jur de 5.000 de copaci a pregatit Primaria Calarasi pentru actiunea "Luna Verde"
In jur de 5.000 de copaci a pregatit Primaria Calarasi pentru actiunea “Luna Verde”

Rodica Dohot. In luna aprilie se anunta zile “eco” in municipiul Calarasi. Municipalitatea a anuntat ca organizeaza o ampla plantare a nu mai putin de 5.000 de copaci in diverse zone ale municipiului, un prim pas vizand plantarea a peste 600 de arbusti in parcurile calarasene.

La actiune va participa tot aparatul primariei dar si toate unitatile de invatamant din Calarasi. Startul actiunii „Luna Verde” va fi in 15 aprilie, iar pana la finalul lunii parcurile vor fi pline de noi arbusti. Chiar daca nu se va putea face mare lucru intr-o singura luna, primarul Dragulin se arata increzator in acest prim pas de reintinerire a spatiilor verzi din parcuri.

„Bineinteles ca intr-o luna de zile noi nu putem sa rezolvam toate problemele din punct de vedere al spatiilor verzi. Deja cei de la Serviciul Spatii Verzi pana acum au reusit sa pregateasca pentru plantat 267 de plopi, in parcul Jirlau 200, in parcul Dendrologic 50, iar in parcul Dumbrava 70. S-au strans, de asemenea, materiale care au fost imprastiate la suprafata solului pe o suprafata de 40.000 de mp si s-a tuns gardul viu pe o suprafata de 1.100 mp.”, a declarat primarul Calarasiului, Dan Dragulin.

La marea plantare sunt asteptati, de altfel, toti cei care isi doresc un mediu mai curat, cei ce iubesc natura si cei care doresc sa-si aduca contributia la imbunatatirea calitatii facturilor de mediu printr-un gest simplu, dar de mare importanta, plantarea unui pom. Marirea spatiului verde din municipiul Calarasi este si va ramane o prioritate importanta pentru administratia locala, aceste plantari in prag de primavara avand ca scop revitalizarea municipiului resedinta de judet. Parteneriatul pentru actiunea ,,Luna Verde” a fost facut intre Primaria Municipiului Calarasi, Romsilva si Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,550FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente