In masivul Parang se ajunge doar cu telescaunul

0
494

Drumul judetean care face legatura dintre Petrosani si zona turistica Parang nu mai este practicabil de la pilonul 17 in sus din cauza starii avansate de degradare.masivul parang

Proprietarii de cabane din zona turistica cat si turistii au doar telescaunul la dispozitie ca mijloc de transport, dar si acesta functioneaza dupa un anumit program. Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, cei de care apartine drumul, spun ca nu sunt fonduri pentru reabilitare, desi in urma cu putin timp anuntau ca au prins acest drum intr-un program de modernizare.

„Am avut in plan sa asfaltam tot drumul, dar nu am avut fondurile necesare. Mai apoi intretinerea acestuia ar fi extrem de costisitoare intrucat cum ar ninge putin cum ar trebui utilaje de deszapezire”, a declarat Costel Avram, vicepresedinte al CJ Hunedoara.

Nici autoritatile locale nu se implica in amenajarea acestui drum cu toate ca vor ca Parangul sa devina statiune montana de interes national in conditiile in care aici nu exista infrastructura, dar se bazeaza pe proiecte viitoare legate de construirea unei telegondole si a dezvoltarii domeniului schiabil.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.